Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Italien

en bild
Italien är världens åttonde och Europas fjärde största ekonomi. Det är också den nation i Europa som har den näst största tillverkningsindustrin efter Tyskland. För svenska företag innebär det stora möjligheter inom flertalet branscher eftersom marknadsstrukturen passar det svenska utbudet väl.

Trots en relativt svag ekonomisk utveckling de senaste åren har Italien behållit sin position som en av de ledande ekonomierna i världen. Italien är världens åttonde största ekonomi och erbjuder affärsmöjligheter för svenska bolag inom en rad branscher.

Sveriges export till Italien uppgick under 2014 till 27,2 miljarder kronor, en ökning med 9,1 procent jämfört med året innan. Sverige importerar samtidigt för ett värde av 34,12 miljarder kronor från Italien

Business Sweden har varit närvarande i många år och har en erfaren personal på plats. Kontoret ligger i Milano och där arbetar idag sex personer. Utöver Italien är kontoret också ansvarigt för Malta, San Marino och Vatikanstaten.

Italienska företag efterfrågar svenska produkter och tjänster inom ett flertal branscher, till exempel maskinindustri, ICT, elektronik, fordon, sjukvård och miljöteknik.

Italien är ett land med relativt sett många små och medelstora företag, vilket gör att många svenska företag arbetar via återförsäljare och distributörer. Vi hjälper dem bland annat att hitta rätt partners på ett snabbt och effektivt sätt, och bearbetar potentiella kunder genom löpande sälj- och marknadssupport. 

Kontakta oss så berättar vi vad vi kan hjälpa ditt företag med.

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.