Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Sourcing och industri 4.0

De baltiska länderna har traditioner, en begåvningspool, infrastruktur och erfarenhet inom maskinteknik, bearbetning av trä, elektronik, textilier, livsmedel och byggsektorn. Baltiska produktionsinriktade företag har också börjat inse vikten av att investera i automation och digitalisering.

Baltikum erbjuder lösningar för tillverkning och sourcing. Bland annat finns det en kulturell närhet till Sverige, en befolkning med stark industriell expertis, flexibel produktion med lägre minimikvantiteter för beställningar än vad som till exempel gäller för Kina, och viktigast av allt, logistiska nav som är strategiskt lokaliserade.

Många baltiska företag förser den nordiska marknaden med industriella B2B-försäljningar för reservdelar, komponenter, verktyg, innovativa material samtidigt som de erbjuder effektivitet, kvalitet och konkurrenskraftiga priser. Svenska företag ser Baltikum som en lösning för att kunna diversifiera risker med underleverantörer och få ytterligare leveranskällor. Idag finns det möjligheter att hitta underleverantörer och etablera egna produktionsanläggningar inom maskinteknik, metall, elektronik och andra branscher. 

Ett annat område där man kan se en stark utveckling i Baltikum är industri 4.0. 

På grund av ökande produktionskostnader och sysselsättningsnivåer har företagen börjat förstå vikten av digitalisering och automatisering. Dessutom har till och med myndigheter vidtagit aktiva åtgärder för att främja omvandlingen till industri 4.0 inom de lokala tillverkningssektorerna.

Det finns potential för svenska lösningar som hjälper företag att förbättra effektiviteten och ge ett ökat mervärde till produktionen.  De mest intressanta möjligheterna finns inom områdena för automatisering av fakturering, uppgiftshantering, förslagsskrivning, hantering av utrustning och allmän automatisering av produktion. Andra intressanta områden för baltiska företag är visualisering av data, robotik, cybersäkerhet och datakommunikation.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Ansis Murnieks

Manager Baltic States Manager Baltic States
+371 678 280 46
en bild

Ainar Ahusalu

Associate Associate
+371 678 280 46