Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

AFFÄRSMÖJLIGHETER I DANMARK

Danmark har historiskt sett varit en handelsnation vilket även genomsyrar affärsklimatet idag. Den geografiska närheten och potentialen gör Danmark till ett bra första exportland för svenska företag. Affärsmöjligheterna är särskilt stora inom retail, bank-finans, logistik, hälso- och sjukvård samt energi där utvecklingen inom sektorerna genomsyras av digital teknik och stora infrastruktursatsningar.

Hälso- och sjukvård

Digital teknik och infrastruktur bidrar till utvecklingen inom hälso- och sjukvårdssektorn där stora satsningar görs på ny och innovativ medicinteknik och e-hälsa har stort fokus. Det finns stor potential för svenska företag inom sjukhussektorn då stora förändringar och investeringar skapar möjligheter för utländska leverantörer i upphandlingar och inköp. Läs mer om möjligheter inom hälsa och sjukvård i Danmark här.

Energi

Danmark har ett offensivt klimat-och energimål där man siktar på 100 % hållbar energi och att vara CO2-neutrala år 2050. Utvecklingen av bland annat vindkraft och biogas skapar ett intresse för underleverantörer där Sverige både har den teknik och de kompetenser som efterfrågas. Läs mer om möjligheter inom energisektorn i Danmark här.

Retail och finans

Det finns även en stark politisk agenda att utveckla Köpenhamn till ett ledande nordiskt Fintech kluster innan 2019 och regeringen har en vision om ett kontantlöst samhälle. Den mobila handeln har ökat och under 2016 blev Danmark utsett till ett av Europas mest e-handlande land. Läs mer om hur du lyckas med din e-handel till Danmark här.

FN

I Köpenhamn finns även tio FN-organ representerade där fyra organ har centrala inköpsfunktioner. Den geografiska närheten skapar potential för svenska företag och ökar efterfrågan på svenska varor och tjänster. Läs mer om FN-organen och deras inköpsfunktioner här.


en bild

 

UPPTÄCK FLER MÖJLIGHETER PÅ DEN DANSKA MARKNADEN HÄR

 

 


 

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
en bild

Mikaela Sundberg

Trade Commissioner (on parental leave) Trade Commissioner, (on parental leave)
+45 20 75 60 80