Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Belgien

en bild
Med sin centrala placering i Europa och goda kommunikationer väljer många företag att etablera sig i Belgien. En bidragande orsak är förutom det strategiskt viktiga läget med gräns till både Tyskland och Frankrike tillgången till Europas nästa största hamn i Antwerpen. Belgien är en viktig inkörsport till Europa. Exempelvis har både IKEA och H&M förlagt stora delar av sina centrallager till Belgien. Kännetecknande för Belgien är det faktum att landet delats upp i tre till viss del självstyrande regioner; Flandern, Vallonien och Bryssel – vilket medför regionala skillnader som är viktiga för svenska företag att ta hänsyn till.

Belgien och Bryssel är inte bara centrum för de EU-institutioner och andra internationella organisationer som förlagt sina huvudkontor där, utan är även en viktig handelspartner för Sverige. Flera hundra svenska bolag finns etablerade i Belgien och landet är en viktig handelspartner för Sverige. Importen av svenska produkter gör Sverige till landets tionde största leverantör.

Business Sweden försöker med sin lokala närvaro med kontor i hjärtat av Bryssel med närhet till EU-kvarteren att möjliggöra för svenska bolags roll för och inom EU-samarbetet. Våra experter inom upphandlingsfrågor stöttar varje år framgångsrikt svenska bolag i sin internationaliseringsprocess. Belgien är mycket mer än bara EU, Bryssel och Manneken Pis.

en bild

Tomas Korseman

Trade Commissioner, Benelux The Hague Trade Commissioner, Benelux, The Hague
+31 70 302 20 59

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.