Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Belgien

en bild
Med sin centrala placering i Europa och goda kommunikationer väljer många företag att etablera sig i Belgien. En bidragande orsak är förutom det strategiskt viktiga läget med gräns till både Tyskland och Frankrike tillgången till Europas nästa största hamn i Antwerpen. Belgien är en viktig inkörsport till Europa. Exempelvis har både IKEA och H&M förlagt stora delar av sina centrallager till Belgien. Kännetecknande för Belgien är det faktum att landet delats upp i tre till viss del självstyrande regioner; Flandern, Vallonien och Bryssel – vilket medför regionala skillnader som är viktiga för svenska företag att ta hänsyn till.

Belgien och Bryssel är inte bara centrum för de EU-institutioner och andra internationella organisationer som förlagt sina huvudkontor där, utan är även en viktig handelspartner för Sverige. Flera hundra svenska bolag finns etablerade i Belgien och landet är en viktig handelspartner för Sverige. Importen av svenska produkter gör Sverige till landets tionde största leverantör.

Business Sweden försöker med sin lokala närvaro med kontor i hjärtat av Bryssel med närhet till EU-kvarteren att möjliggöra för svenska bolags roll för och inom EU-samarbetet. Våra experter inom upphandlingsfrågor stöttar varje år framgångsrikt svenska bolag i sin internationaliseringsprocess. Belgien är mycket mer än bara EU, Bryssel och Manneken Pis.

en bild

Tomas Korseman

Acting Market Area Director Central Western Europe and Trade Commissioner, Benelux The Hague Acting Market Area Director Central Western Europe and Trade Commissioner, Benelux, The Hague
+31 70 302 20 59

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.