Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden i Myanmar

en bild
Myanmar är ett stort land till ytan och en av de snabbast växande ekonomierna i Sydostasien. I egenskap av gränsmarknad med investeringsbehov i ett flertal sektorer samt en rad nya ekonomiska och politiska reformer, så har Myanmar hamnat i fokus hos utländska företag.

Trots att landet växer från en låg nivå så uppvisar Myanmar en stark BNP tillväxt som förväntas vara ca 8-9% under 2017 och 2018. Den ekonomiska aktiviteten i landet är koncentrerad till städer, främst Yangon och Thilawa, och huvudstaden Nay Pyi Taw utgör det politiska centret.

Myanmar erbjuder en mycket dynamisk marknad med stora affärsmöjligheter även om den ännu kännetecknas av en viss grad oförutsägbarhet. Därav finns det vissa viktiga framgångsfaktorer, som t.ex. en ordentligt genomförd due diligence eller finansiell kapacitet som företag bör ha i åtanke i samband med att man ger sig in på marknaden.

Utländska investeringar (FDI), marknadsliberalisering och industrialisering driver ekonomin i Myanmar. Viktiga tillväxtsektorer är sourcing, konstruktion och ICT. Landet exporterar främst råvaror och importerar produkter med högt förädlingsvärde. Viktigaste handelspartner grannländer som Kina och Thailand, och bland de mer avlägsna länderna är USA, Storbritannien och Tyskland de viktigaste. Sveriges handel med Myanmar har vuxit i snabb takt med CAGR 15-20% mellan 2010 och 2015.

Business Sverige täcker Myanmar från Bangkok men besöker ofta Myanmar och teamet arbetar ofta i nära samarbete med den svenska ambassaden i Bangkok och dess sektionskontor i Rangoon. Under årens lopp har vi byggt upp ett stark och framgångsrik nätverk av lokala företagsledare och beslutsfattare i syfte att främja den svenska konkurrenskraften i regionen.

Vi har gedigen kunskap och erfarenhet av att hjälpa svenska företag att etablera sig och nå sin fulla internationella potential. Business Sweden erbjuder ett tjänsteutbud som riktar sig till företag i alla skeden av sin etablering och utveckling i Myanmar.

en bild

Vivianne Gillman

Trade Commissioner Vietnam & Thailand Bangkok Trade Commissioner Vietnam & Thailand, Bangkok
+66 98 738 8816
E-post vivianne.gillman@business-sweden.se

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.