Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Sourcing

Vietnam har tagit väl vara på sin fördel med låga arbetskraftskostnader. Landet erbjuder konkurrenskraftig arbetskraftskostnader som är halva av Kinas kostnader. Samtidigt har regeringen positionerat industriell utveckling, i synnerhet tillverkning, som kärnan i det ekonomiska momentumet. Följdaktligen har Vietnam gradvis blivit ett favoritland som tillverkningshub, en slags motvikt till Kina när det gäller att erbjuda sourcingtjänster i regionen. Samsung har omallokerat en majoritet av sin största fabrik till Vietnam och andra globala tillverkare såsom Intel, LG, Microsoft Nokia har också följt denna trend.

De mest attraktiva sektorerna för sourcingtjänster är elektronik & ICT, textilier, träbearbetning och livsmedel. Dessa är de arbetskraftsintensiva tillverkningssekotrer som Vietnam kan erbjuda kostnadseffektiv manuell arbetskraft inom. Vietnams närhet till skogsbruk såsom Laos gör landet också lockande för trä-och träproduktstillverkning.

Många svenska företag jobbar aktivt med sourcing från Vietnam, antingen från Sverige eller sourcingkontor etablerade i Vietnam. Exempel på företag är ICA, Plantagen, Frigoscandia, Tetra Pak och Runsven.