Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Om konsulärt stöd

I Taipei har Business Sweden ett utökat uppdrag som innefattar att bistå svenska medborgare med visst konsulärt stöd på plats vilket samordnas med Sveriges ambassad i Bangkok.

Detta bistånd är dock begränsat i sin omfattning. Det gör att Business Sweden i Taipei ej bedriver någon jourverksamhet. Vid behov av konsulärt stöd utanför normal arbetstid i Taipei hänvisas till Sveriges ambassad i Bangkok tel +66 2 263 72 99.

Våra öppettider för konsulär verksamhet i icke-brådskande fall, utlämnande av beställda pass, körkort etc, är tisdag och torsdag förmiddag (se öppettider). 

Bokning av tid för möte vid icke brådskande fall  

Då biståndet är begränsat i sin omfattning är det bra om ni kontaktar oss i förväg via telefon eller e-mail taipei_consular@business-sweden.se för att boka in en tid on ni önskar träffa oss gällande konsulära fall (gäller ej utlämnande av beställda pass, körkort etc vilket sker under ovan nämnda öppettider) 

Vilken hjälp kan jag erhålla?

Business Sweden koordinerar med ambassaden i Bangkok gällande den hjälp som kan ges. För generella frågor om konsulärt stöd, se www.ud.se 

Business Sweden i Taipei kan endast ta emot vissa ansökningar och inte legalisera dokument. De flesta processer, sätt att ansöka och var du kan ladda ner blanketter etc. finns beskrivet på det svenska ambassaden i Bangkoks hemsida.

Om du inte finner informationen för din fråga på ambassadens hemsida så skicka en fråga på engelska till taipei_consular@business-sweden.se

Sedan 20 maj 2011 hanterar Business Sweden i Taipei inte längre uppehållstillstånd för adoptioner. Vi hänvisar här till Migrationsverket i Sverige.