Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Jordbävningar och tyfoner

Taiwan drabbas regelbundet av mindre jordbävningar som inte ställer till med omfattande skador. Vidare ligger Taiwan mitt i ett tyfonbälte och drabbas årligen normalt av flera tyfoner.

Dessa kan orsaka omfattande översvämningar, ras och skador som kan innebära att människor kommer till skada och att väsentliga samhällsfunktioner slås ut.

Taiwan har en fungerande katastrofberedskap, ett mycket väl utbyggt telekommunikationsnät, en väl fungerande sjukvård och en räddningstjänst som i de allra flesta situationer förmår att hantera en katastrof.

Under en pågående tyfon är det av stor vikt att aldrig lämna bostaden om du inte absolut måste, även om vädret för stunden verkar lugnt. Det kan vara bedrägligt och stormen kan återkomma med än värre styrka inom loppet av minuter.

Det föreligger en risk för kraftigare jordbävningsskalv på Taiwan som kan medföra omfattande skador. Till vänster på sidan finner ni information om hur man bäst agerar innan, under och efter en jordbävning.

Nedan finner ni länkar till Taiwans Central Weather Bureau:s väderprognos och sammanställning över jordbävningar.

Central Weather Bureau

Central Weather Bureau's weather report