Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ANMÄL DIG TILL "SVENSKLISTAN"

Bor du stadigvarande eller planerar du att resa till Taiwan? Anmäl dig i så fall gärna till ”svensklistan”. Anmälan finns nu snabbt och enkelt på nätet.


Utrikesdepartementet har infört ett nytt webbaserat system som gör det möjligt att lätt anmäla sin utlandsvistelse på nätet. Genom att fylla i formuläret så kan svenska myndigheter snabbt nå dig vid en eventuell krissituation.

Anmälan är frivillig men för oss på Business Sweden-kontoret är det den enda möjligheten att nå svenskar som befinner sig i Taiwan om en konsulär krissituation skulle uppstå. Det är därför viktigt att du anmäler dig och din familj. Uppgifterna sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Vid längre vistelse än ett år krävs en årlig förnyelse.

Klicka här för att anmäla din utlandsvistelse

Anmälan till svensklistan går också enkelt att nå genom UD:s nya app Resklar som nyligen släpptes i en uppdaterad version. Appen ger utlandsresenärer möjlighet att bättre förbereda sin resa genom att erbjuda information om bland annat resmål, försäkringar och konsulär hjälp.