Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter i Sydkorea

Världens elfte största ekonomi på en yta lika stor som Islands gör Sydkorea till en stor, dynamisk och lättöverskådlig marknad med betydande potential för Svenska företag.

Sydkorea har haft en enorm ekonomisk tillväxt under andra hälften av 1900-talet. Idag är det en stor, och utvecklad marknad som erbjuder intressanta möjligheter för både små och stora företag inom de flesta industrier. Både Sydkorea och Sverige ligger i det yttersta toppskiktet vad gäller innovation vilket skapar en bra matchning mellan de två länderna. Den stora efterfrågan på innovativa produkter med hög kvalitet gör svenska företag mycket konkurrenskraftiga.

Business Sweden ser hög potential för svenska företag inom t.ex industriell utrustning, konsumentprodukter inom mode och design, sjukvård och medicinteknik, IT och telekom, marinteknik samt livsmedel.

Sedan juli 2011 finns ett frihandelsavtal på plats mellan EU och Sydkorea. Detta är ett av de mest ambitiösa frihandelsavtalen som någonsin har implementerats. I stort sett alla importtullar har avskaffats och avtalet inkluderar även många icke tariffära handelsbarriärer som gör det betydligt enklare och mer kostnadseffektivt att exportera från Sverige till Sydkorea. Business Sweden har tagit fram en enkel guide för hur ditt företag praktiskt går tillväga för att dra nytta av frihandelsavtalet vid försäljning till Korea. Guiden hittar du här.

Business Sweden finns på plats lokalt i Seoul och kan bistå med rådgivning, marknadsanalyser, kontakter, kundbearbetning, hitta affärspartners, bolagsbildning och andra tjänster som underlättar och snabbar på en framgångsrik etablering. Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan bistå ert företag i expansionen.

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

 
Uppdaterad: 17 okt 2016
Granskad: 22 mar 2013
en bild

Johan Chun

Trade Commissioner South Korea Seoul Trade Commissioner South Korea, Seoul
+82 70 4713 5910