Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Sydkorea

en bild
Idag räknas Sydkorea som den elfte största ekonomin i världen och som ett av de mest innovativa länderna i världen. En stark inhemsk industri samt köpkraftiga konsumenter gör Sydkorea till en mycket intressant marknad för svenska företag.

Med 50 miljoner invånare är Korea idag Sveriges fjärde största exportmarknad i Asien, med en växande handel för svenska företag. Sverige och svenska produkter har ett gott anseende i Korea och betraktas som mycket konkurrenskraftiga, innovativa och med hög kvalitet. Utvecklingsgraden och köpkraften gör att möjligheten till internationella samarbeten är stor inom en rad olika industrier. 2015 uppnådde svensk export till Korea nästan 10 miljarder kronor.

Korea har etablerat sig som ett av de mest utvecklade länderna för internationell handel i Asien. Med frihandelsavtal som täcker in stora delar av världen är Korea en central handelspunkt. Ett av de mest omfattande frihandelsavtalen med EU (EU-Korea FTA) trädde i kraft 2011. Genom detta har de allra flesta tullar tagits bort och andra handelsbarriärer simplifierats. Detta gör det enklare och mer kostnadseffektivt för svenska företag att exportera till Korea. Det behövs idag inget visum till Sydkorea för inresa till landet om man inte planerar att stanna längre än 90 dagar.

Business Sweden har funnits på plats i Seoul sedan 1997 och har sedan dess hjälpt svenska företag att etablera sig och växa i Korea. Business Sweden arbetar även aktivt med att attrahera investeringar från Korea till svenska nyckelindustrier. Den lokala närvaron har genererat en bred expertis om den sydkoreanska marknaden samt ett stort och viktigt kontaktnät med syfte att öka svensk export till Korea och attrahera investeringar till Sverige. Business Sweden kan även hjälpa till att svara på mindre frågor så som generell fakta om Korea, visum, svenska företag i Korea m.m.

en bild

Johan Chun

Trade Commissioner South Korea Seoul Trade Commissioner South Korea, Seoul
+82 70 4713 5910

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.