Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter i Singapore

Singapore firade 50 år av självständighet 2015, vilket markerar ett nytt kapitel för landet. Under det första halvseklet av självständighet har Singapore haft en anmärkningsvärt hög tillväxt. Med sitt strategiska läge i Sydkinesiska havet blev ön tidigt en handelsplats. Under årens lopp har Singapore utvecklats från ett arbetskraftsintensivt och lågavlönat produktionssamhälle, till ett land som präglas av högteknologiska lösningar, höga kompetenskrav och höga lönenivåer.

När Singapore nu går in i nästa fas ligger fokus på ytterligare tillväxt, och det finns en strävan mot att än mer minska beroendet av arbetskraft och styra mot med avancerade technologiska lösningar och automatisering. Hög grad av konnektivitet och en stadsplanering som präglas av smarta och hållbara lösningar samt ICT-baserade smarta applikationer genomsyrar samtliga delar av samhället i Singapore. Landet är väl positionerat för att dra nytta av nya trender och smarta lösningar, och att snabbt anpassa sig till dessa är också en nödvändigt för att möjliggöra fortsatt ekonomisk tillväxt.

Vi ser en rad affärsmöjligheter i Singapore inom dessa mer avancerade områden. Sektorer som är av stor vikt i Singapore, däribland hälsa- och sjukvård, avancerad tillverkning, maritimt/olja och gas, bank och finans, civil säkerhet/försvar och detaljhandel, anammar tydligt nya smarta teknologier. Vi ser det i allt ifrån lösningar inom tele-health, fin-tech, ed-tech, till en rad smarta lösningar inom tillverkning, detaljhandel och smarta hem.

I takt med utvecklingen av smarta lösningar och ökad konnektivitet fordras standarder för att säkerställa kompabilitet mellan olika technologiska applikationer och system. I Singapore arbetar man, som på många andra platser, med att utveckla pilot projekt och så kallade ”test beds” för att testa och finjustera lösningar i mindre skala, innan dessa implementeras storskaligt. I denna dynamiska miljö arbetar ofta statliga institutioner, den privata sektorn och den akademiska världen nära tillsammans för att bidra med dess respektive spetskompetens och komplettera varandra för bästa möjliga utkomst.

Kontakta oss gärna för att få veta mer om viktiga trender, relevanta marknadsaktörer, regulatoriska frågor och andra områden som är viktiga att överväga inom just ditt affärsområde. Business Sweden ger stöd och rådgivning inom alla delar av internationaliseringsprocessen. Det kan gälla allt ifrån frågor kring handel och export, omlokalisering och etablering till stöd i rekrytering och anställning.

en bild

Emil Akander

Trade Commissioner Singapore Singapore Trade Commissioner Singapore, Singapore
+65 6235 6170