Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Arbetsvisum för besökande installatörer

På förekommen anledning: Information till företag som skickar installationstekniker till Nya Zeeland.

Observera att arbetsvisum krävs även i det fall som installationstekniker besöker Nya Zeeland under en kortare tid för att installera eller vägleda i samband med leverans och idriftsättning av maskiner som sålts från Sverige.

Ansökan är personlig och gäller för varje specifikt projekt. Normalt ges ett 3 månaders arbesvisum som kan förlängas vid behov. Om tex. en tekniker kommer att besöka olika kunder behöver ansökan lämnas in för varje kund/projekt. Det behövs dock ingen ny ansökan för upprepade besök hos samma kund så länge som dessa sker inom perioden som arbetsvisument är giltigt.

Det är relativt vanligt att utländska företag förbiser ovanstående antingen på grund av okunskap eller att man helt enkelt chansar och uppger vid ankomst att vistelsen i Nya Zeeland gäller semester eller business (affärsförhandlingar). Men om ni har otur blir detta upptäckt och i värsta fall blir personen utvisad och får i framtiden inreseförbud till landet.

Kontakta gärna Business Sweden i Auckland för mer information eller om ni önskar hjälp i samband med ansökan.