Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Malaysia

en bild
Malaysia är sedan länge en av Sveriges största handelspartners i Sydostasien. Landets stora satsningar inom ökad produktivitet inom näringslivet, har skapat stora möjligheter för svenska lösningar och know-how.

Malaysia eftersträvar att bli ett höginkomstland år 2020. Det är främst genom ökad produktivitet riktat främst mot landets alla SMEs som Malaysia försöker ta sig ur medelinkomstfällan. Landet har haft en stabil tillväxt på ca 5-6% de senaste åren som förväntas försätta vara stark de kommande åren.

Svensk export till Malaysia har varit stadig under 2000-talet och uppgick till 2,8 miljarder SEK under 2014. De viktigaste exportprodukterna från Sverige till Malaysia är hel- och halvfabrikat av verkstadsprodukter, kemiska produkter samt telekomutrustning. Sveriges import från Malaysia utgörs till största delen av elektronik och matvaror som 2014 uppgick till 2,8 miljarder SEK.

Business Sweden öppnade sitt kontor i Kuala Lumpur 2005 och har idag 7 anställda. Från kontoret i Malaysia täcker vi även den filippinska marknaden där vi nu har byggt upp en stark relation med den Asiatiska utvecklingsbanken (ADB).

För svenska företag ser vi särskild goda affärsmöjligheter inom miljöteknik och tillverkningsindustrin, då regering har introducerat olika incitament för lokala och internationella bolag som extra stimulans.

Svenska företag som har kommit till oss har främst behövt stöd med marknadsanalyser, bolagsbildningar och partnersökningar. Det är populärt att hyra in sig på vårt kontorshotell för att sedan öppna eget kontor när de har byggt upp en bra förståelse för marknaden. På kontoret i Malaysia har vi stor kunskap inom statstransport, förnyelsebar energi, tillverkningssektorn och samverkan med FN inom kris & katastrof.

Kontakta oss så berättar vi mer om Malaysia som exportmarknad, och hur vi på Business Sweden kan hjälpa till med rådgivning, marknadsanalyser, kontakter och annat som kan underlätta en framgångsrik etablering. 

Case

Visa fler case
en bild

Sara Hedin

Trade Commissioner Malaysia Kuala Lumpur Malaysia Trade Commissioner Malaysia Kuala Lumpur, Malaysia
+6596495089

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.