Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Affärsmöjligheter

Det finns en stark attraktionskraft i flertalet marknader i Centralasien vilken kan identifieras i ett brett spektrum av branscher.

Business Sweden har betydande erfarenhet från att arbeta med svenska företag i området, bland annat med industriell utrustning, läkemedel, fordon, IT och telekommunikation, och energirelaterade produkter. Genom att utveckla de centralasiatiska marknaderna kan vi erbjuda möjligheter för alla typer av företag.

Kazakstan är det första landet i regionen som har undertecknat ett avtal som berör ett förstärkt partnerskap och samarbete med EU. Avtalet fordrar en förbättrad rättslig grund för de politiska och ekonomiska förbindelserna, vilket ger en bred ram för förstärkt politisk dialog och samarbete mellan företag. Den svenska exporten till regionen förväntas växa till följd av avtalet och viktiga sektor som energi, transport och infrastruktur är av särskilt intresse.

Affärsdelegationerna som anordnats har också bidragit till utökad exportverksamhet bland svenska företag. Delegationerna bidrar till att företagen får mer kunskap om marknaden, etablerar viktiga kontakter med lokala myndigheter och potentiella partners i regionen. Stora svenska företag som ABB, Ericsson, Axis Communications och Atlas Copco har använt sig av denna möjlighet och har på så vis förstärkt sin marknadsnärvaro i regionen.

Regionen erbjuder möjligheter för såväl stora som små svenska företag och Business Sweden kan utföra marknadsanalyser, hjälpa till med affärskontakter och andra tjänster som underlättar en framgångsrik etablering.

Kontakta oss för att ta reda på hur vi kan hjälpa ditt företag.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.