Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Hongkong

en bild
Hongkong fungerar som ett nav i Asien för handel, finans och logistik och är en språngbräda till länder i Asien, vilket gör denna marknad särskilt intressant för svenska företag.

Rankat som världens friaste ekonomi erbjuder Hongkong en internationell affärsmiljö, enkelt skattesystem, infrastruktur i världsklass och ett geografiskt strategiskt läge i Asien. Många företag förlägger sina globala eller regionala huvudkontor i Hongkong.

Hongkong är ett finansiellt centra i regionen. De fyra viktigaste industrierna är finans, handel och logistik, servicetjänster samt turism. De svarar för 58 procent av Hongkongs totala BNP. Samtidigt växer sex nya industrier fram – life science, miljörelaterade tjänster och produkter, innovation och teknologi, kulturella och kreativa näringar, utbildningstjänster, samt test- och certifieringstjänster.

År 2015 var Sverige Hongkongs 35:e största handelspartner med en svensk export som uppgick till 4,5 miljarder kronor. Idag finns 180 svenska företag etablerade på marknaden.

Business Sweden har varit verksamma i Hongkong sedan 1982 och har hjälpt många företag med affärsutveckling, bolagsetablering, visum, rekrytering och administrativa tjänster. Business Sweden har upparbetat en god kompetens, ett brett kontaktsnät och ett nära samarbete med företagsledare, branschorganisationer och Sveriges Generalkonsulat.

Kontakta oss så berättar vi mer om Hongkong som marknad och hubb i Asien, samt hur vi på Business Sweden kan hjälpa till med rådgivning och kontakter för att underlätta en framgångsrik etablering.

en bild

Johan Lennefalk

Acting Office Manager Acting Office Manager
+852 3184 0240

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.