Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Peru

en bild
Peru är världens näst största koppar, silver och zink-producent. Den peruanska ekonomin har vuxit 16 år på raken och förväntas växa årligen med mer än 3% de kommande åren.

Peru är ett av de attraktivare länderna i Latinamerika att investera i. Detta tack vare de stora naturrikedomarna, de internationella handelsnätverken i landet och öppenheten gentemot utländska investeringar. Den peruanska staten behandlar utländska och inhemska investerare lika och det finns få restriktioner på handel, kapitalflöden och finansiering. Den nya regeringen har ställt in siktet på att modernisera landet genom att adressera de problem med infrastrukturen som har ackumulerats genom år av underinvesteringar samt genom att främja utbildning.

Genom att introducera e-governance så har det blivit enklare att göra affärer i landet och vilket har resulterat i effektivitetsförbättringar i de byråkratiska processerna som är relaterade till att starta företag. En stor majoritet av de svenska företagen som är aktiva i landet litar på stabiliteten i ekonomin och anser att det är en attraktiv marknad att gå in på kort- och medellång sikt. 

Mellan 2015 och 2016 så ökade Sveriges export av varor från Peru med 16.1% och Peru representerar ungefär 8% av Sveriges totala export till Latinamerika. Att siffrorna är så höga beror delvis på de traditionellt starka kommersiella banden mellan länderna.

Relationerna mellan Sverige och Peru har stärkts betydligt genom öppnandet av den nya ambassaden i landet. Som en institution som delas mellan den Svenska staten och näringslivet så har Business Sweden en bred tillgång till både institutionella och privata nätverk på många nivåer, vilka möjliggör för Business Sweden att hjälpa företag att nå deras fulla internationella potential. Business Sweden är representerat i Peru genom vårt kontor i Santiago, Chile. 

Sverige har en hög renommé i Peru och är associerat med innovation, kvalitet, tillförlitlighet och teknik. I vår senaste affärsklimatundersökning så ser man att svenska företag som är aktiva i Peru anser att de genom att vara svenska företag får fördelar i deras relation med den argentinska staten och att det underlättar för dem att sälja deras varor och tjänster.

Business Sweden hjälper svenska företag med att öka deras intäkter och hitta nya intäktskällor, förkorta tiden till marknaden, samtidigt som vi säkerställer effektiva processer och minskar företagens risk.

Kontakta oss och vi berättar mer om Peru och hur våra tjänster kan hjälpa er att öka era intäkter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.