Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Argentina

en bild
Argentina är den näst största ekonomin i Sydamerika. Landet exporterar till många länder och har en bred industriell bas samtidigt som Argentina är rikt på naturresurser av högt värde, komponenter som gör landet till attraktivt ett investeringsland.

2017 förväntas Argentinas ekonomi växa med 2.7% och enligt Världsbanken förväntas denna utveckling fortsätta de kommande åren. Detta beror inte minst på den omfattande reformprocess som har inletts av den nuvarande regeringen, med ett starkt fokus på att attrahera utländskt kapital. Regeringen har också arbetat med att ta bort protektionsiska policys som valutaväxelkontroller, utförsel av kapital och import av kapitalvaror.

Argentina har även blivit mer transparent, där landet snabbt har klättrat på the Global Open Data Index, från en 54:e plats till en 17:e, vilket är några placeringar före Sverige. Införandet av dessa policyer har haft en positiv inverkan på Argentinas förmåga att attrahera kapital. 

Handeln mellan Sverige och Argentina ökade snabbt mellan 2015 och 2016 där importen av varor från Argentina till Sverige ökade med 11.2% och Sveriges export ökade med 15.3%.

Nyare siffror visar att Sveriges import från Argentina ökade med 60% i perioden januari-maj 2017 jämfört med föregående år. I samma period ökade exporten med 13% under samma period. De kraftiga ökningarna av import och export reflekterar ett större skift i handelsdynamiken mellan de båda länderna som skett under de senaste åren. 

Som en institution som delas mellan den Svenska staten och näringslivet så har Business Sweden en bred tillgång till både institutionella och privata nätverk på många nivåer, vilka möjliggör för Business Sweden att hjälpa företag att nå deras fulla internationella potential. Business Sweden är representerat i Argentina genom vårt kontor i Santiago, Chile. 

Sverige har en hög renommé i Argentina och är associerat med innovation, kvalitet, tillförlitlighet och teknik. I vår senaste affärsklimatundersökning så ser man att svenska företag som är aktiva i Argentina anser att de genom att vara svenska företag får fördelar i deras relation med den argentinska staten och att det underlättar för dem att sälja deras varor och tjänster.

Business Sweden hjälper svenska företag med att öka deras intäkter och hitta nya intäktskällor, förkorta tiden till marknaden, samtidigt som vi säkerställer effektiva processer och minskar företagens risk.

Kontakta oss och vi berättar mer om Argentina och hur våra tjänster kan hjälpa er att öka era intäkter.

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.