Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i USA

en bild
USA är världens största konsumentmarknad med 325 miljoner invånare och Sveriges största exportmarknad utanför EU med 90 miljarder kronor i årlig exportvolym. Den amerikanska ekonomin blomstrar med stark tillväxt, rekordlåg arbetslöshet och stigande börs.

BNP växte under 2017 med 2.4%  och väntas växa med 2-3% de kommande åren och fortsatt vara ett draglok i den globala ekonomin. Fler än 1000 svenska företag inom olika branscher är redan aktiva i USA. De har mycket gott rykte och har gjort sig kända för bl.a. innovation och hög kvalitet. Ur ett svenskt perspektiv finns flera viktiga industrikluster i USA, exempelvis inom IT, design, finans, transportsystem och hälso- och sjukvård. Närvaro i dessa kluster ger svenska företag ökad tillgång till kompetens, kapital och skalfördelar genom ”spill-over” effekter från andra företag, organisationer och institutioner i regionen.

De 10 största industrierna -  inklusive tillverkning, hälso- och sjukvård, finans, utbildning och konsumentprodukter - omsätter var och en mer än hela Sveriges BNP. Dessutom är USA världens överlägset största land när det kommer till import av varor och tjänster och enbart under 2017 importerade landet varor och tjänster för 2.9 biljoner dollar, fördelat på 2.4 biljoner dollar i varor och 534 miljarder dollar i tjänster.

Business Sweden har kontor i New York, Chicago och San Fransisco och täcker alla 50 delstater.  Business Sweden stöttar svenska företag att etablera sig i USA och erbjuder tjänster som marknadsanalys, lokaliseringsanalys, partnersökning, uthyrning av kontorsplatser, ekonomisk administration och rekrytering.

en bild

Ann-Sofie Safa

Trade Commissioner USA Trade Commissioner USA
+1 415 835 3007

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.