Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Kanada

en bild
Kanada har en stabil ekonomi och företagskultur som påminner om den svenska vilket resulterar i en låg risk för företag som tar de första stegen in på den nordamerikanska marknaden. Frihandelsavtalet mellan EU och Kanada som började tillämpas den 21 september 2017, göra det betydligare enklare för EU-baserade företag att exportera till och göra affärer i Kanada.

Kanadas nyvalda liberala regering, ledd av premiärminister Justin Trudeau, lobbar för investeringar med syfte att upprätthålla landets positiva ekonomiska tillväxt, dess låga inflation och låga arbetslöshet och för att bibehålla Kanadas position som en viktig export- och importmarknad. Kanada är ett stabilt land med låga kostnader att göra affärer med och frihandelsavtalet mellan EU och Kanada underlätta för företagsexpansion i Kanada genom att eliminera 99 % av tullavgifterna, underlätta arbetskraftsrörelse och harmonisera standarder och certifieringar. CETA började tillämpas den 21 september 2017. 

Kanadas ekonomi är den tionde största i världen och en majoritet av befolkningen på 35 miljoner bor inom 200 km från gränsen till världens största ekonomi, USA. Kanada är en ung och modern nation med en affärskultur som liknar Sveriges vilket bidrar till enkla och transparenta affärsdiskussioner, och anses ofta vara en bra testmarknad i Nordamerika innan man tar steget in på den amerikanska marknaden genom att utnyttja t.ex. NAFTA (North American Free Trade Agreement). Kanadas vinterklimat attraherar svenska turister till världsklasskidorter som Whistler och Banff. Till dessa hör även svenska hockeyfans i som håller på Kanadensiska NHL-lag med stjärnor som Nylander, Karlsson och Sedin.

Kanadas resursbaserade industrier, däribland gruvdrift, vatten, skogsbruk, energi, olja och gas passar väl in i svensk industris kärnkompetens och affärsintressen. Med snabbt växande storstäder erfordras även förbättrad infrastruktur och utökade transportnät. Kanadas enorma storlek har utmaningar som skapar möjligheter för innovationer inom teknik/IT, kommunikation och e-handel, branscher där företag från den starka svenska marknaden har goda möjligheter att finna fördelaktiga partnerskap med kanadensiska företag, universitet och forskningsinstitut. Det statliga sjukvårdssystemet i Kanada påminner om det svenska vilket erbjuder möjligheter för svenska läkemedelsföretag. Business Sweden kan hjälpa till att hitta möjligheter inom samtliga branscher och tillsammas ta fram den bäst lämpade strategin för en lyckad marknadsintroduktion i Kanada.

Business Sweden Kanada har sitt kontor i Toronto. Vi har ett nära samarbete med våra Team Sweden partners; den Svenska Ambassaden, de Svenska Konsulaten och den Svensk-Kanadensiska Handelskammaren. Business Sweden erbjuder ett brett utbud av tjänster för svenska företag som vill etablera sig på marknaden eller utöka sin befintliga verksamhet. Vi erbjuder support till både små och stora företag för att de skall nå sin fulla internationella potential. Exempel på support kan vara att utföra marknadsanalys och marknadsinträdesstrategi, affärsutveckling, såväl som partnersök av distributörer, agenter eller återförsäljare eller genom att hjälpa till med företagsetablering/bolagsbildning. Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan påskynda och minimera risken av Ert inträde på den kanadensiska marknaden, eller om Ni vill få hjälp med att öka befintliga intäkter i Kanada. 

en bild

Lydia Engholm

Trade Commissioner Toronto Trade Commissioner, Toronto
+1 647 971 8152

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.