Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Sweden i Colombia

en bild
Colombia är idag Latinamerikas tredje största ekonomi. Landets frihandelsavtal, resursrikedom, politisk stabilitet och ökande utländska investeringar gör det till en attraktiv marknad för svenska företag.

Colombia har haft en tillväxt på över 4 procent per år sedan 2009, vilket är mer än dubbelt så mycket som grannländerna Peru, Mexico, Chile och Brasilien. Tack vare politisk stabilitet i området, en stor inhemsk marknad, låga kostnader och ett frihandelsavtal mellan Colombia och EU blir landet mer och mer attraktiv för investerare.

"Nu när fredsavtalet är påskrivet och kongressen har godkänt villkoren, är förutsättningarna ännu bättre för ökad tillväxt och ekonomisk utveckling" säger Erik Alarik, chef för Business Sweden i Colombia, Ecuador, Bolivia och Venezuela.

Med en fem gånger så stor befolkning som Sveriges, och en ambitiös nationell utvecklingsplan, erbjuder Colombias marknad mycket goda affärsmöjligheter för svenska företag. Colombias regering har identifierat infrastruktur och transport som flaskhalsar för landets framtida utveckling. Fram till 2020 planeras därför investeringar inom transport (31,8 miljoner USD), bostäder (8,3 miljarder USD), gruvor och energi (6,8 miljarder USD), ICT (4,9 miljarder USD) och lokaltrafik (4,2 miljarder USD). Man har även genomfört en omfattande hälsoreform för att förbättra vården för alla medborgare.

"Baserat på de planerade investeringar har vi valt transport, infrastruktur och hälsovård som fokusområden för främjandesatsningar i landet under de närmaste åren. Eftersom vi jobbar strategiskt och långsiktigt inom dessa områden, har vi redan ett mycket gott kontaktnätverk samt etablerad deltagande inom de viktigaste evenemangen såsom den årliga Infrastrukturkongressen i Cartagena där beslutsfattare inom både privat och offentlig sektor samlas" säger Erik Alarik.

Byråkratin är en av de största utmaningarna för svenska företag i Colombia och många administrativa processer är mycket tidskrävande. Tack vare Business Swedens långa erfarenhet på marknaden har vi kompetens att stödja och underlätta många av dessa utmaningar för svenska företag.

Kontakta oss så berättar vi mer om Colombia som exportmarknad, våra tjänster och planerade aktiviteter som kan underlätta en framgångsrik etablering och affärsutveckling.

en bild

Erik Alarik

Country Manager Bogotá D.C Country Manager, Bogotá D.C
+571 7436040 ext. 201

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.