Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
 • Registrering
 • Logga in
 • Language
Tillbaka

Business Sweden i Marocko

en bild
Marocko är porten till Afrika. Landet utgör ett perfekt strategiskt läge för svenska företag och rankas i flera viktiga aspekter: det är det första landet på kontinenten med fler än 50 frihandelsavtal, inklusive med Europeiska unionen (EU). Landet presterar bra inom infrastrukturutveckling och kvalitet, vilket banar väg att leda med exempel som det första finanscentret i Afrika. Det har också blivit det internationella flygnavet på kontinenten som tjänar mer än 25 afrikanska huvudstäder direkt.

Marocko är en konstitutionell monarki och landet har visat en stabil politisk stabilitet genom åren. Ekonomin drivs starkt av lokal efterfrågan samt offentliga och utländska investeringar. Flera svenska företag är redan etablerade i Marocko, främst inom telekommunikation, IT och industrisektorn.

Business Swedens kontor för Nord- och Västafrika har varit närvarande i Casablanca (den ekonomiska huvudstaden) i över ett decennium. Teamet täcker regionen Nord- och Västafrika som inkluderar Marocko, Algeriet och Tunisien (Nordafrika) och Benin, Burkina Faso, Kamerun, Centralafrikanska republiken, Tchad, Kongo Brazzaville, Elfenbenskusten, Liberia, Gabon, Gambia, Ghana , Guinea Bissau, Guinea, Mali, Mauretanien, Niger, Nigeria, Senegal, Sierra Leone och Togo (Västafrika).

Business Sweden samarbetar aktivt med sju fokusländer i regionen (även om vi stödjer svenska företag i något av ovan nämnda länder). Dessa är:

 • Marocko
 • Nigeria
 • Algeriet
 • Ghana
 • Cote d´Ivoire
 • Tunisien
 • Senegal

Business Sweden täcker också fyra nyckelsektorer som är fördelaktiga för svenska företag i Nord- och Västafrika:

 • Energi / Clean-Tech
 • Transport / Logistik
 • Sjukvård / Life Sciences
 • IKT / Telekommunikation

Den dynamiska regionen har också banat vägen för växande sektorer av betydelse för Sverige, såsom bilindustrin, gruvdrift, turism, jordbruk och fiske. Business Sweden-teamet erbjuder strategisk rådgivning och praktiskt lokalt stöd till svenska företag som vill etablera eller stärka sin position i regionen. Exempel på vanliga projekt är marknadspotentialkontroller, partnersökningar och support för affärsutveckling.

Eftersom finans också är nyckeln till att vara konkurrenskraftig i regionen, stödjer Business Sweden aktivt svenska företag i att utveckla strategiska allianser med Multilaterala utvecklingsbanker (MDB) såsom: African Development Bank (AfDB), Världsbanken, Europeiska investeringsbanken, nationella och regionala myndigheter för att identifiera relevanta upphandlingsprojekt där svenska företag är konkurrenskraftiga.

en bild

Anthonia Adenaya Huard

Acting Manager Acting Manager
+212 637 360 915 / +234 816 033 7088

Hur kan vi hjälpa dig?

Förstå förutsättningarna - var ska ni etablera er?

Vi för en dialog om vad ditt företag vill och vilka behov ni har, och kommer gemensamt fram till hur vi på bästa sätt kan hjälpa er. 

Välj strategi - på vilket sätt bör ni etablera er?

När vi är överens om vilken eller vilka marknader ni ska satsa på, tar vi fram en etableringsstrategi. Här slår vi fast hur etableringen bör ske. 

Kom på plats - genomför etableringsstrategin!

När etableringsstrategin är klar hjälper vi dig att komma på plats - snabbt och kostnadseffektivt. Vi fungerar som er förlängda arm på marknaden.

Läs mer om våra konsulttjänster

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.