Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Små och medelstora företag

en bild
Små och medelstora företag inom försvars- och säkerhetssektorn har ofta en rejäl utmaning att nå internationella kunder med hänsyn till de ofta långa och kostsamma upphandlingsprocesser som finns i branschen. Business Sweden har på uppdrag av Regeringskansliet ett särskilt fokus på att hjälpa SMEs ut på exportmarknaden.

Det finns många utmaningar i relationen mellan SMEs och försvar- och säkerhetsbranschen eftersom affärerna ofta har en utländsk myndighet som upphandlande motpart i en ganska stelbent och kostsam process. Volym är en annan faktor för bolagen i och med att produktionskapaciteten kan vara en begränsande omständighet, samtidigt som bristen på lokal närvaro också har en stor inverkan. En väg till framgång är att redan initialt ta rollen som underleverantör till en större global eller lokal aktör. Även här krävs det dock mycket arbete med att säkra upp företagets intressen och framtida intäkter.

Business Sweden har via sina lokala kontor ofta en bra möjlighet att stötta SMEs i utvalda länder med allt från marknadsundersökningar, partnersök, avtal, importregelverk och i de fall där företaget behöver lokal representation på plats. Vi hyr även ut kontorsplatser i anslutning till våra egna lokaler i initiala skeden. För att stödja företag på utländska marknader har Business Sweden ett generellt basutbud, riktad mot små- och medelstora företag som vill lära sig mer om export.

Steps to Export

Steps to Export är en serie tjänster där du på hemmaplan, och med stöd från våra regionala exportrådgivare, förbereder och utvecklar din export på nya eller befintliga marknader. 
Läs mer här

Affärschans 

Affärschans är en paketering av tre viktiga initiala tjänster: en marknadscheck, ett mötesprogram och en handlingsplan. Dessa ger den grundförståelse för marknaden som kan utgöra beslutsunderlag inför din utlandssatsning.
Läs mer här

Connect

Connect är en tjänst där Business Sweden fungerar som en ingång på en utländsk marknad. Uppdragen är utformade efter varje företags specifika behov, men består alltid av konkret lokalt verksamhetsstöd.
Läs mer här

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag? Kontakta Ulf Rudebark eller din regionala exportrådgivare för ett initialt samtal.

en bild

Ulf Rudebark

Sr Advisor ATM, Airport and Ports Stockholm Sr Advisor ATM, Airport and Ports, Stockholm
+46 703 08 24 81