Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

Rapport:
Next Generation Swedish Unicorns

29 februari 2016

Är ditt företag Sveriges nästa enhörning?

Sverige är en av de mest dynamiska startup-scenerna i Europa, Stockholm till exempel har producerat fler "enhörningar" per capita än någon annan stad efter San Francisco. Inom ICT-området är USA fortfarande en stor spelare och USA:s ICT ekosystem är unik i sitt slag. Business Sweden ser att det finns en stor potential för svenska ICT-företag på den amerikanska marknaden.

Business Swedens studie om den amerikanska ICT-marknaden och dess potential för svenska företag “Next Generation Swedish Unicorns – Leveraging ICT Opportunities in the U.S.” bygger på mer än 50 intervjuer med investerare, representanter från ICT-företag och branschexperter, samt en enkät med över 500 berörda svenska företag.

ICT-sektorn är en viktig och snabbt växande del av svensk export och ICT-startups är ofta globala från start. På Business Sweden strävar vi efter att förbättra förutsättningarna för dessa företags internationella expansion.

Exempel på områden som lyfts fram i studien är:

  • Marknadsläget inom ICT i USA, inklusive ekosystem och finansiering
  • Befintliga och kommande geografiska områden som förknippas med high-tech kluster
  • Kritiska framgångsfaktorer för expansion i USA och på den globala ICT-marknaden
contact image

Anders Olsson

Head of Office
New York
+1 212 507 9003
E-post anders.olsson@business-sweden.se