Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Avfall till energi

Avfall till energi-metoden i Sverige eliminerar inte bara de höga kostnaderna av att använda fossila bränslen, men genererar också en årlig avkastning på 100 miljoner USD genom återvinning av importerat avfall.

Metoden har skapat ett stort intresse från både den Indiska regeringen och lokala energi operatörer, vilka har sett en ökning av förfrågningar mellan 2017 och 2018. För att effektivt kunna få korrekt information och institutionellt stöd från Sverige har Svenska Ambassaden och Business Sweden i New Delhi utvecklat en själv-utvärdering (checklista) för ”avfall till energi”-metoden.

Materialet är skapat med stöd från flertalet organisationer, inklusive Sveriges Energimyndighet och Avfall Sverige. Checklistan innehåller en introduktion om resan mot Avfall till energi i Sverige och nyckelkomponenter inom värdekedjan. Vidare är checklistans själv-utvärdering utformad så att den bistår den Indiska regeringen och lokala energi operatörer med en snabb kontroll av nyckelområden som är nödvändiga för att etablera hållbara Avfall till energi anläggningar. När checklistan är genomförd och inskickad till ansvarig person på Business Sweden, utvärderas den nuvarande situationen, hur förberedd kommunen är och passande svenska aktörer enligt lokala krav identifieras.

 

 

 

 

 

Dokumentinformation
Författare: Pawan Tahlani
Datum: 10 maj 2019
Storlek: 2,1 MB(pdf)
Ladda ner