Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Ryssland: Medialagar

Torsdagen den 17 november 2016 blev LinkedIn blockerat i Ryssland på order av Roskomnadzor. Business Sweden i Moskva följer gällande regler noggrant och ger råd till svenska företag hur de ska agera i många olika frågor gällande Ryssland. Denna rapport ger en kort översikt för de tre viktigaste ramverken som reglerar data och media i Ryssland.

Att göra affärer på utländska marknader innebär alltid ett visst mått av informationsinhämtning för att undersöka hur man måste agera för att efterleva de lokala regelverket. Effekten av att bryta mot lokala regler kan ge allvarliga följder och leda till begränsade tillstånd och ekonomiska böter. Eftersom lagar och regeler ändras över tid är det viktigt att hålla sig uppdaterad om relevanta lagar. Lagarna som beskrivs i denna rapport är alla ganska nya och endast ett fåtal rättsfall har hanterats i lägre rättsinstanser. Exakt tolkning framöver är därför något osäkert till högre instanser prövat rättsfall.

Vår rekommendation är att övervaka marknaden noga, använd rättslig rådgivning när något är osäkert och sträva efter full regelefterlevnad för affärsverksamheten.

 

BUSINESS SWEDEN I RYSSLAND

Dokumentinformation
Datum: 20 nov 2016
Storlek: 363,4 KB(pdf)
Ladda ner