Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Ryssland: en översikt över de ryska import-, märknings- och certifieringsprocesserna

Den 22 augusti 2012 anslöt sig Ryssland till Världshandelsorganisation (WTO), vilket ledde till att tullkostnaderna för många varor minskade. Trots detta är det komplext för utländska bolag att följa Rysslands import- och tullregler. En utländsk exportör måste uppfylla särskilda lagkrav, tekniska föreskrifter, få rätt certifikat, etiketter och andra dokument på plats för att kunna skicka sina varor över den ryska gränsen.

Denna rapport ger en översikt över de ryska import-, märknings- och certifieringsprocesserna. Den är strukturerad utifrån tre grundläggande steg som varje svenskt företag behöver ta när de importerar sina produkter till Ryssland: undersöka försäljningsalternativ, förbereda leverans och passera tullen.

Vi hoppas att detta dokument hjälper dig att få en tydligare bild av de ryska import-, märknings- och certifieringsprocesserna, att organisera era befintliga kunskaper och fungera som referens för vidare överväganden.

Vi välkomnar eventuella frågor som ditt företag har med avseende på import till Ryssland eller till någon av de andra 50 marknaderna där vi är närvarande i världen.

 

BUSINESS SWEDEN I RYSSLAND

Dokumentinformation
Datum: 30 nov 2017
Storlek: 1022,9 KB(pdf)
Ladda ner