Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Rumänien: En introduktion till marknaden

Rumänien är den näst största marknaden i Central-och Östeuropa (efter Polen) räknat till yta och antal invånare. Med en BNP/capita (2014) på cirka 10000 USD kännetecknas Rumänien av en växande medelklass.

Landet förenar fördelarna en stor marknadsplats för med sig med gynnsamma produktionsförutsättningar, högutbildad personal inom områden som teknik, programmering och industri. Lönerna i Rumänien är lägre än i de flesta europeiska länder och det finns ett gynnsamt skattesystem med en bolagsskatt på endast 16%. Alla dessa faktorer förväntas öka Rumäniens internationella konkurrenskraft under många år framöver.

Allteftersom den Rumänska ekonomin anpassar sig till EU, erbjuds affärsmöjligheter för Svenska företag.

Det faktum att Rumänien anslöt sig till EU år 2007 och att tillgången på extern finansiering ökat har landets attraktivitet för internationell handel i sin tur ökat.
Rumäniens anslutning till Europeiska Unionen år 2007 bidrog till att tillgången på extern finansiering ökade och samtidigt blev landet en attraktiv marknad att göra affärer på.

Dokumentinformation
Datum: 16 maj 2016
Storlek: 990,1 KB(pdf)
Ladda ner