Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Norge: Market outlook Norway

Norge är en av Sveriges viktigaste handelspartner. Under andra kvartalet 2017 stod Norge för 10% av svensk varuexport och toppar listan som Sveriges största exportmarknad. 2016 uppgick exportvärdet till drygt 120 MDR SEK.

Det finns över 2500 svenska dotterbolag registrerade i Norge. Det geografiska läget, i kombination med likheter i kultur och språk, ökar möjligheterna för en lyckad företags-etablering.

Trots oljeprisfallet 2014 anses Norges ekonomi vara stark. FNI (Financial News Index) för juni 2017 visar att tillväxten i norsk ekonomi fortsätter att hålla sig över historikt genomsnittlig tillväxt. Mätt i BNP/capita är Norge ett av de rikaste länderna i världen. De främsta norska industrierna är olja och gas, sjöfart, fiske och fiskodling. Norge är även en av Europas största exportör av primäraluminium.

Business Sweden har varit verksamma i Norge i mer än 40 år. Genom åren har vi på ett framgångsrikt sätt byggt upp ett starkt nätverk av beslutfattare inom näringslivet och offentlig sektor. På senare år har vi sett en tydlig ökad efterfrågan på utländska varor och tjänster på den norska marknaden, speciellt inom e-handel då Norge har de mest frekventa e-handlarna i Europa. Vi ser även andra goda affärsmöjligheter för svenska företag inom bland annat bygg och infrastruktur, automatisering, miljöteknik, bio-/medtech samt olja och gas. Läs mer i Market outlook Norway om norska markanden och vilka möjligheter och utmaningar ni som exporternade företag kan stöta på den norska marknaden. 

Dokumentinformation
Datum: 7 jul 2017
Storlek: 1,7 MB(pdf)
Ladda ner