Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Möjligheter inom Industri 4.0 i Japan

Som födelseplats för flera tillverkningstekniker som används världen över, positionerar sig nu Japan för att introducera nästa generations tillverkningsteknik: smart industri. Japan är världsledande inom robotik och tillverkning, med en stolt tradition av globala ledare inom teknologi.

Japan ligger fortfarande efter Tyskland och USA när det gäller implementering av smart industri, men japanska företag är fast övertygade om att Industri 4.0 kommer stärka deras konkurrenskraft. Detta skapar möjligheter för företag som är villiga att samarbeta med japanska företag och få in en fot på världens tredje största marknad. Då många japanska företag fortfarande har en vänta-och-se-inställning till industrins utveckling, finns det stora möjligheter för utländska aktörer att ta initiativet och penetrera en marknad som fortfarande tvekar med en lösning som kan användas globalt av japanska företag. Även om inhemska regleringar kan vara ett hinder har japanska företag en stor och växande produktion utomlands, som vanligtvis behöver styras genom företagets huvudkontor i Japan.