Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Kuba: En introduktion till marknaden

President Barack Obamas besök till Kuba i mars 2016 är det första presidentbesöket på 88 år och en milstolpe i relationerna mellan de två länderna. Avlägsnandet av Kuba från listan över statliga sponsorer till terrorism i maj 2015 och de efterföljande lättnaderna av det ekonomiska embargot är utan tvekan ett viktigt steg i utvecklingen av den kubanska ekonomin.

Business Sweden ser affärsmöjligheter på Kuba inom ett flertal sektorer, t.ex. tillverkning, energi, turism, ICT och hälso- och sjukvård.

Syftet med denna rapport är att informera svenska företag om den nuvarande utvecklingen på Kuba och de affärsmöjligheter som har identifierats. Kuba är fortfarande en mycket komplex marknad där lokalkännedom är viktigt. Tillgång till offentlig statistik är begränsad och ibland opålitlig; därför är källorna till de flesta slutsatser i denna rapport baserade på direkta intervjuer med utländska företag och regeringsföreträdare på Kuba samt på extern marknadsinformation.

Dokumentinformation
Datum: 22 mar 2016
Storlek: 2,3 MB(pdf)
Ladda ner