Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Kanada: Möjligheter inom livsmedel

Den svenska exporten av mat och dryck till Kanada ökade med 30 procent mellan och 2013. Innovativa svenska produkter med fokus på hälsa och hållbarhet spås stora möjligheter på den kanadensiska marknaden.

EU och Kanada ligger nu (februari 2016) i slutförhandlingar om frihandelsavtalet CETA. Avtalet innebär att standarder och regulatoriska krav för produkter kommer att harmoniseras och att 99 procent av tullskatter på importgods försvinner. Detta är särskilt intressant för industrier som den kanadensiska livsmedelssektorn som har varit hårt reglerad av produktstandarder och tullskatter.

I Kanada påverkas konsumenternas köp av livsmedel primärt av priser, men med en växande äldre demografisk köpgrupp har hälsosamma, hållbara, och etiska produkter fått ett nästan lika stort värde som priserna.

Denna rapport innehåller omfattande information om den kanadensiska livsmedelsmarknaden, innebörden av CETA-avtalet och påverkan på import av livsmedel, konsumenttrender, värdekedjan med de viktigaste aktörerna samt regulatoriska krav som finns på livsmedelsprodukter.

Dokumentinformation
Datum: 11 feb 2016
Storlek: 3,1 MB(pdf)
Ladda ner