Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Japan: Möjligheter inom energi och miljöteknik

Den japanska regeringen och japanska företag har som ambition att bli mindre beroende av import av fossila bränslen, öka energieffektiviteten och öka andelen förnybar energi. Från 2012 till 2013 ökade produktionen av förnybar energi med 32 procent, och en fortsatt hög tillväxt är att vänta.

Japan är till stor del beroende av import av fossila bränslen (gas, kol och olja) för landets energiförsörjning. Importen av fossila bränslen stod för 23 procent av Japans totala import 2015.

Den japanska regeringen och japanska företag inser vikten av att bli mindre beroende av import av fossila bränslen, öka energieffektiviteten och öka andelen förnybar energi.
Påtryckningar för ökad energisäkerhet och energikrisen som följde Fukushima-katastrofen 2011 har tvingat de japanska beslutsfattarna att tänka om landets energipolitik. Ökad energieffektivitet och förnybar energi är i fokus för 2030. Enligt japanska METI (Ministry of Economy, Trade and Industry) var den årliga tillväxten av förnybar energi 5 procent perioden 2003-08 och 9 procent perioden 2008-12. Från 2012 till 2013 ökade produktionen av förnybar energi med 32 procent.

Eftersom Japan har varit på efterkälken i jämförelse med andra utvecklade länder kan hög tillväxt förväntas förnybar energi. Möjligheter finns för svenska företag med innovativa och ledande teknologier och produkter för ökad energieffektivitet och förnybar energi.

Ladda ner vårt fact pack för mer information.

Dokumentinformation
Datum: 6 apr 2016
Storlek: 780,0 KB(pdf)
Ladda ner