Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Globala möjligheter för svenska tillverkare av fordonskomponenter

Sverige har goda möjligheter att öka den totala exporten av fordonskomponenter. Extra intressanta marknader är länder som Mexiko och Storbritannien med en hög import av fordonskomponenter i kombination med tillväxt i fordonsindustrin. Syftet med analysen har varit att studera globala marknader med en stark fordonsindustri och dess handelsrelation till Sverige, för att identifiera affärspotential för svenska företag i branschen.

Mexiko är idag världens 6:e största fordonstillverkare och tillväxten är mycket hög. Flera orsaker ligger bakom detta, men de främsta är konkurrenskraftiga kostnadsnivåer, det faktum att Mexiko är det land i världen med flest frihandelsavtal (inklusive med EU-länderna) och närheten till USA-markanden.

Storbritannien är Europas 4:e största fordonstillverkare och tillväxten har varit positiv de senaste åren. UK är även den näst största tillverkaren av premiumfordon efter Tyskland och bas för 7/10 F1 team. Fordonstillverkare i UK importerar i dagsläget cirka 2/3 av fordonskomponenterna. Samtidigt arbetar man proaktivt med att stärka den lokala leverantörskedjan.

Ladda ner vår analys av globala möjligheter för mer information.

Dokumentinformation
Datum: 29 feb 2016
Storlek: 321,4 KB(pdf)
Ladda ner