Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Chile: Koppla in möjligheterna med förnyelsebar energi i Chile och Argentina

Business Sweden har identifierat affärsmöjligheter för svenska förnybara energilösningar i Chile och Argentina

Chile och Argentina fokuserar just nu på att öka andelen energi från förnybara energikällor och dess regeringar vill minska inträdesbarriärerna för att locka de bästa teknikleverantörerna och investerare till de båda länderna. De närmaste 4-5 åren utgör en viktig period då investeringar behövs för att uppnå målen de båda länderna har fastställt för 2020 och 2025. Även om de flesta projekt traditionellt har handlat om vind- och solenergi har även andra typer av icke-konventionella förnybara energikällor börjat visat tillväxt i regionen, inklusive mini-vattenkraft, tidvatten och vågor, geotermisk energi och biomassa.

Argentina har nyligen drabbats av en kris i sin energiförsörjning och det finns ett stort behov av investeringar för att lösa landets beroende av konventionella termiska källor, såsom dieselolja och naturgas. För närvarande representerar förnybara energikällor enbart 2% av Argentina energimatris. Den nya regeringen har ett uttalat mål att öka andelen förnybar energi av den totala kapaciteten från 2% till 8% vid slutet av 2017 och 20% vid slutet av 2025.

Chile har en stor potential för förnybara energi givet de unika geografiska förhållanden i landet vilka gör det till en idealisk plats för investeringar och en av de snabbast växande förnybara energimarknader i världen. En högsta prioritet från den chilenska regeringen att ta landet till nästa steg av ren energiproduktion, som har rättsligt etablerat ett nytt mål att generera 20% av sin energi från icke-konventionell förnybar energi år 2025.

I november 2016 arrangerade Business Sweden en svensk delegation inom förnybar energi till Chile och Argentina under ledning av EU- och handelsminister Ann Linde med syfte att främja möjligheterna för svenska företag. Målet för delegationen var att väcka intresse för svenska förnybara energilösningar med grund i Sveriges världsledande position och starka teknik-kunnande.

Business Sverige publicerade då en kort guide till de möjligheter förnybar energi i Chile och Argentina som är nedladdningsbar här.

Dokumentinformation
Datum: 9 maj 2016
Storlek: 927,1 KB(pdf)
Ladda ner