Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Stora möjligheter i Argentina som åter är på banan

Business Swedens senaste undersökning över företagsklimatet i Argentina visar att företagsklimatet har förbättrats och utsikterna är ljusa på såväl kort- som på medellång sikt.

Enligt Världsbanken, IMF, OECD och Interamerikanska utvecklingsbanken så är de ekonomiska utsikterna väldigt positiva med en tillväxt som förväntas ligga kring 3% de kommande åren. Samtidigt förväntas fortsatt växande investeringar och att Argentina återtar sin position på de globala marknaderna och värdekedjorna.  

Svenska bolag är representerade genom mer än 30 dotterbolag samt genom mer än 50 partnerskap med lokala bolag, vilka tillsammans har fler än 25 000 anställda. Svenska bolag har i genomsnitt varit aktiva i Argentina i 40 år och några bolag har varit på plats i mer än 100 år.  

I denna undersökning så tror 95% av de svarande företagen att den kommande tre-årsperioden (2017-2020) kommer att vara en bra period för att göra investeringar i Argentina, samtidigt som alla svenska dotterbolag förväntar sig att företagsklimatet kommer att förbättras under den nuvarande administrationen. De flesta svenska bolag tror att deras intäkter kommer att växa på kort- och medellång sikt. Undersökningen visar också i vilka områden som svenska bolag planerar att göra investeringar, samt deras nuvarande initiativ på CSR-området och vad det betyder att vara ett svenskt bolag i Argentina.

Ladda ned vår rapport om ni vill ha mer information om vad svenska bolag tycker om den argentinska marknaden och vad för inverkan svenska bolag har på den argentinska ekonomin.

Rapporten är på ENGELSKA

Dokumentinformation
Datum: 22 nov 2017
Storlek: 16,7 MB(pdf)
Ladda ner