Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Nytt spårningssystem i Ryssland: Chestny Znak

I december 2017 godkände Rysslands President V. Putin bildningen av ett enhetligt system för fullständig spårbarhet genom fullständig märkning av varor utifrån en metod från centrum för forskning inom perspektivteknik (CRPT). CRPT utvecklar spår- och spårsystem som kallas Chestny Znak. Den Federala lagen nummer 487 om ”ny märkningsreglering” trädde i kraft den 1a januari 2019. Tills år 2024 kommer Chestny Znak spårsystemet att täcka alla industrier, allt ifrån cigaretter och mediciner, till kläder och barn näring.

Svenska företag som importerar varor till Ryssland behöver känna till denna nya märkningsförordning för att undvika böter och svåra situationer när varor fastnar i tullen och/eller konfiskeras. Business Sweden har skapat denna presentation, med målet att öka svenska intäkter från svenska företag och förkorta tiden till marknaden. Presentationen ger en god översikt över den nya ryska märkningsförordningen för att hjälpa svenska företag att förstå processen och inspirera er att initiera eller fortsätta era expansionsinsatser i Ryssland. Tveka inte att kontakta Business Swedens konsulter om hjälp.

FIND OUT MORE ABOUT BUSINESS SWEDEN ACTIVITIES IN RUSSIA

Dokumentinformation
Datum: 30 apr 2019
Storlek: 935,9 KB(pdf)
Ladda ner