Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Japan: Förverkliga affärs- och samarbetsmöjligheter - Självkörande bilar i Japan

Den japanska fordonsindustrin har halkat efter inom utvecklingen av självkörande bilar men har ambitionen att återta ledningen inom de närmaste åren. Det är ett högt prioriterat område både för den japanska regeringen och för japanska biltillverkare. Svenska företag i fordonsrelaterade industrier med unika produkter eller tjänster bör undersöka möjligheter i Japan inom autonoma fordonsteknologier.

Det finns både affärs- och samarbetsmöjligheter med japanska företag som ett resultat av att den inhemska bilindustrin fortfarande släpar efter att nå det tredje steget i den nationella planen för självkörande bilar. Den japanska marknaden är mycket intressant med en stor fordonstillverkningsindustri och även från ett forskningsperspektiv. Det finns en medvetenhet i Japan om Sveriges framsteg inom självkörande bilar. Japanska biltillverkare är angelägna om att följa utvecklingen inom det här området i Sverige.Svenska företag inom fordonsrelaterade industrier med unika produkter eller tjänster bör undersöka möjligheter som ett resultat av Japans ambition att återta ledningen inom självkörande bilar och utvecklingen av nästa generations transportsystem. Av potentiellt intresse för japanska företag är produkter och tjänster rörande data, säkerhet, kommunikation och sensorer.


Ladda ner rapporten.

Dokumentinformation
Datum: 19 dec 2016
Storlek: 822,1 KB(pdf)
Ladda ner