Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Accelererad tillväxt i dynamiska Sydostasien

en bild
Volvo Bussar är en del av Volvokoncernen och en av världens ledande tillverkare av bussar med fokus på kvalitet, säkerhet och hållbarhet. Bolaget har varit verksamt i Asien i årtionden, främst på mer mogna marknader, men ser stora tillväxtmöjligheter i den snabbväxande ASEAN-regionen.

"Mekongregionen är en dynamisk och snabbväxande region med stora behov av effektiva transportlösningar", förklarar David Mead, ansvarig för Volvo Bussar i Asia Pacific. "Bortsett från Thailand så har Volvo Bussar en begränsad närvaro i Mekongländerna, men vi ser ökade möjligheter för oss att växa i dessa länder."

För att bättre kunna förstå och prioritera möjligheterna i de snabbt växande Mekongländerna vände Volvo Bussar sig till Business Sweden för stöd. Business Sweden har analyserat flera marknader i Mekongregionen och har identifierat tillväxtmöjligheter för Volvo Bussar samt tagit fram rekommendationer för accelererad tillväxt och kundsegment att fokusera på.

"Analyserna från Business Sweden är mycket värdefulla för vår affärsutveckling på dessa marknader. Deras tillgänglighet till både den statliga och privata sektorn har varit värdefull och den analys som leverades hjälpte oss att fatta tydliga beslut för att minska riskerna och påskynda tillväxten "fortsätter David Mead.

"Transportindustrin är en av de mest attraktiva sektorerna för svenska företag i Mekongregionen", beskriver Vivianne Gillman. "Samarbetet med Volvo Bussar har varit spännande och vi ser fram emot att även i fortsättningen stödja Volvo och andra svenska företag som erbjuder innovativa transportlösningar med deras tillväxt i regionen.