Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Upkeeper Solutions inleder partnerskap med Baltic Technology Group

Programvaruföretaget Upkeeper Solutions från Umeå inleder partnerskap med lettiska Baltic Technology Group (BTG) efter ett lyckat besöksprogram arrangerat av Business Sweden under våren 2016.

Upkeeper Solutions är ett svenskt it-företag som grundades hösten 2007. Företaget utvecklar och säljer högkvalitativa lösningar inom klienthantering som automatiserar och effektiviserar hanteringen av datorer i organisationer och företag. Med över 100 slutkunder når företagets programvara runt 100,000 datorer. Upkeeper Solutions är verksamt i Sverige och Finland, efter konsultation med Business Swedens regionala exportrådgivare i Västerbotten identifierades Baltikum som en strategisk expansionsmarknad. Business Sweden i Baltikum kontaktades och ett Business Opportunity Project (BOP) startades. Målsättningen var att sondera marknaden för Upkeeper, hitta potentiella partners i Estland, Lettland och Litauen och förbereda ett besöksprogram.

Business Sweden i Baltikum arrangerar ett besöksprogram 

I BOP-projektet granskades utvecklingen av regionens internet penetration och hastighet, e-läskunnighet samt Upkeepers applikationsmöjligheter på de lokala företagens IT-infrastruktur. Vidare synades övergripande trender av IT-outsourcing, produktframtagning och karaktär på den typiska värdekedjan i branschen. Genom att intervjua lokala företag med nyckelfrågor identifierade Business Sweden flertalet lovande samarbetspartners och arrangerade ett besöksprogram i Estland, Lettland och Litauen.
– Vi överraskades av att utvecklingen hos de baltiska företagen hade kommit så långt. Business Sweden underlättade expanderingen till Baltikum genom att identifiera och boka möten med intressanta it-bolag. Vidare, deltog de aktivt på mötena vilket var en bidragande framgångsfaktor, säger Janne Larsson, VD Upkeeper Solutions AB.


En expansiv marknad 

Tack vare en progressiv dialog efter besöksprogrammet bestämde sig Upkeeper Solutions under våren 2016 för att satsa på den lettiska partnern BTG, med potential att öka företagets kundkrets. Intresset för Upkeeper är stort och inom fem år förmodas företaget ha en stabil användarbas i Baltikum och de länder där BTG finns representerat.