Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Umeåföretaget upKeeper Solutions växer med export!

en bild
Under hösten 2015 beslöt sig upKeeper Solutions AB att göra en medveten satsning på export som i första hand riktar sig mot Baltikum. Gensvaret från den baltiska marknaden kom snabbt. Våren 2016 tecknades det första avtalet med en partner i Lettland. Intresset för deras produkt är stort och inom 3 år förväntas företaget ha en stabil användarbas i Baltikum.

UpKeeper Solutions är ett svenskt it-företag som grundades hösten 2007. Företaget utvecklar och säljer lösningar inom klienthantering som automatiserar och effektiviserar hanteringen av datorer och mobila devicer i organisationer och företag. Med upKeeper har över 100 slutkunder automatiserat hanteringen av närmare 100 000 datorer och mobila devicer.

UpKeeper är dock inte helt nya på export utan har sedan år 2015 en partner i Finland där man har haft en positiv utveckling på den finska marknaden och kommit till slutsatsen att det finns potential att växa. Hösten 2015 kontaktade Janne Larsson, VD på upKeeper, Business Sweden’s regionala exportrådgivare i Umeå, Katharina Saalo, för att se på vilket sätt Business Sweden kunde vara dem behjälpliga. Ett gemensamt beslut togs att genomgå en Steps to Export (STE) process för att ta fram en exportstrategi. Steps to Export är en väl beprövad metodik, som hjälper företag att prioritera sina viktigaste frågeställningar vid export. Det är ett verktyg som de regionala exportrådgivarna har arbetat med i över 15 år. Programmet är flexibelt och kan anpassas efter företagets behov och önskemål.  

-       Vi träffades med jämna mellanrum under ca 7 månader och gick igenom olika frågeställningar som vi behövde ha koll på för att komma vidare i vår exportresa; allt från marknadsval, partnerkrav till marknadskommunikation på vald marknad. Katharina hjälpte oss att prioritera, vässa våra säljargument och såg till att vi hade koll på vår värdekedja. Detta var otroligt nyttigt och bra för oss, säger Janne Larsson, VD.

Relativt tidigt kunde man konstatera att Baltikum var en intressant marknad och kontakt togs med kontoren i Baltikum som kunde verifiera att produkten var av intresse för den marknaden. Beslut togs att ge ett uppdrag till Business Sweden i Baltikum att sondera terrängen för upKeeper, hitta potentiella partners i Estland, Lettland och Litauen och förbereda en besöksresa. Tack vare en progressiv dialog efter besöksprogrammet bestämde sig upKeeper att inleda en satsning på den lettiska marknaden genom sin nyfunna partner Baltic Technology Group och framtiden ser nu ljus ut för upKeeper på hela den Baltiska marknaden. 

-  Det var tryggt att ha Business Sweden vid vår sida hela vägen, både med coachning på hemmaplan och sedan via de lokala kontoren i Baltikum ut till såväl partner- som kundprospekts. Utan dem hade vi inte hittat rätt på så kort tid, avslutar Janne Larsson, VD.