Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Ärendehanterings-system av Nilex

en bild
I egenskap av en marknadsledare i Sverige inom ärendehanteringssystem med referenskunder i offentlig såväl som privat sektor så önskade Nilex att expandera sin verksamhet genom en samarbetspartner i Tyskland med hjälp av Business Sweden

Nilex AB med huvudkontor i Helsingborg är en tjänsteleverantör av ärendehanteringssystem till företag av varierande storlek. Affärsfokus ligger på distributon av sina produkter, men också att erbjuda assistans och utbildning för att produkterna ska nå sin fulla potential.

Målsättningen för samarbetet med Business Sweden i Tyskland var att identifiera och träffa potentiella samarbetspartners som skulle kunna hantera sälj såväl som assistans och utbildning på den tyskspråkiga marknaden. Eftersom den tyska marknaden är tämligen stor och fragmenterad så var det av yttersta vikt att hitta en samarbetspartner som redan hade en befintlig kundbas samt en angränsande produktportfölj.

Innan Nilex AB valde att initiera samarbetet med Business Sweden i Tyskland så hade bolaget sedan tidigare erfarenhet av att samarbeta med Business Sweden på flera marknader med bra resultat.

”Anledningen till att vi valde att kontakta Business Sweden i Tyskland var att vi hade goda erfarenheter från att samarbeta med Business Sweden på andra marknader, bland andra Business Sweden i Turkiet”
Greger Nilsson, Marknadsföring & PR, Nilex AB

Nära samarbete mellan kund och Business Sweden

Tillsammans med Nilex AB utvärderade Business Sweden i Tyskland ett antal potentiella samarbetspartners utifrån olika faktorer som var avgörande för Nilex AB. Utvärderingen resulterade i en prioriterad kontaktlista där Business Sweden tog kontakt med respektive företag för att föra en partnerdiskussion.
I vissa fall så resulterade partnerdiskussionen i personliga möten med det potentiella partnerföretaget tillsammans med Nilex AB. Efter ett antal möten så valde Nilex AB att gå vidare med en av aktörerna, vilket sedermera resulterade i partneravtal med ett etablerat IT-konsultföretag.

”Ett nära och bra samarbete mellan oss och Business Sweden resulterade i en bra samarbetspartner som kan representera oss och våra produkter på den tyskspråkiga marknaden”
Greger Nilsson, Marknadsföring & PR, Nilex AB

Business Sweden kan erbjuda bra stöd genom marknadskunskap och närvaro på plats

Till följd av samarbetet med Business Sweden fick Nilex AB stöd att utvärdera och kontakta potentiella samarbetspartners då företaget befann sig i en expansiv fas.

"Genom marknadskunskap och närvaro på plats så hjälpte Business Sweden oss att utvärdera och kontakta potentiella partners i Tyskland, vilket är en svår och tidskrävande process. Vi är mycket nöjda med det arbete som Business Sweden utförde”
Greger Nilsson, Marknadsföring & PR, Nilex AB

en bild

Business Sweden i Berlin

Berlin , Berlin
+49-30-893 60 600
E-post tyskland@business-sweden.se