Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Etablering av representationskontor i Vietnam

en bild
Tundra Fonder, ett svenskt fondbolag med fokus på ”frontier markets” som t.ex. Vietnam, behövde etablera ett representationskontor i HCMC för att stärka sin närvaro lokal och utöka den lokala rapporteringen.

Tundra Fonder etablerades 2011 och investerar i nya tillväxtmarknader med hög potential, såsom t.ex. Pakistan, Vietnam, Sri Lanka och Nigeria. Med ett starkt och erfaret investeringsteam på plats i Stockholm, behövdes ett kontor på plats i Vietnam för att fördjupa insikten i marknaden med personal på plats.

Då Tundra Fonder tillhandahåller etiska fonder, var det viktigt för bolaget att det var helt säkerställt att etableringen gjordes på ett transparent och korrekt sätt. Processen för att registrera ett representationskontor för ett fondbolag i Vietnam är dessutom mer komplex än för andra företag, eftersom den Vietnamesiska Finansinspektionen är inblandad.

”Vietnamesiska Finansinspektionen är mycket krävande vad gäller den byråkrati och dokumentation som behövs för att godkänna ett representationskontor från ett utländskt fondbolag, och därför var det naturligt för oss att anlita Business Sweden för att sköta processen. Vi är glada att ansökan gick snabbare och smidigare än vi hade förväntat oss, och att vi nu är verksamma med kontor i Vietnam” säger Jon Scheiber, VD på Tundra Fonder.