Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Tridentify får en flygande start i Storbritannien

en bild
Medicinteknikbolaget Tridentify har som målsättning att vara världsledande inom utveckling och marknadsföring av medicintekniska läges- och tillståndssensorer. Efter stor framgång i Spanien och Norden ville Tridentify även utforska potentialen i Storbritannien. Med syfte att skapa en etableringsstrategi för Storbritannien valde Tridentify att involvera Business Sweden genom ett start-up accelerator program tillsammans med Sahlgrenska Science Park, kallat Bridge Market Check.

Skapa en strategi och utforska möjliga partners

Genom samarbete med sin befintliga lokala säljningsagent och ett team från Business Sweden lyckades Tridentify maximera resurserna och validera befintlig marknadsdata samt genomföra en kvantitativ och kvalitativ marknadsanalys som inkluderades i Tridentifys UK strategi.

Med hjälp av Business Swedens team infördes Tridentifys QTA Tracer System till relevanta kontakter inom NHS Transfusion Laboratories för utvärdering och feedback. Feedbacken var positiv och Business Sweden arrangerade tre personliga möten där Tridentify ytterligare kunde validera intresse och utforska potentialen för ett framtida pilotprojekt i Storbritannien.

"Samarbetet och programmet med Business Sweden och Sahlgrenska Science Park har gjort det möjligt för oss att upprätthålla ett högt tempo och få en flygande start på vårt marknadstillträdesprogram. Vi har känt att alla berörda parter har skapat stort värde för Tridentify. "- Christian Strandberg, VD, Tridentify

Nästa steg: Pilotprojekt och pågående lärande

Som ett resultat av programmet är Tridentify nu redo att starta två pilotprogram i Storbritannien, där även ytterligare fyra potentiella pilotprojekt diskuteras. Tridentify har satt en 6-månadersplan för att utföra pilotprojekten och lära sig mer om marknaden. Därefter, en utvärdering av bästa strategin för Storbritannien att genomföras. Möjliga etableringsalternativ är fortsatt samarbete med etablerade försäljningspartners eller inrättande av ett lokalt dotterbolag i Storbritannien. Business Sweden kommer att tillhandahålla fortlöpande stöd och samarbete för att underlätta en framgångsrik lansering av Tridentify på den brittiska marknaden.

Läs mer om Acceleratorprogrammet Bridge Market Check
här.  

en bild

Edward Lindquist

Consultant Consultant
+44 20 7258 5130