Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

System Edström, Frankrike

en bild
Med stöd av Business Sweden etablerade sig System Edström i Frankrike 2009. Efter två år på den franska marknaden önskade företaget skapa förutsättningar för ytterligare expandering genom att utöka sin säljkår. Målet var att rekrytera en säljare som också skulle kunna växa långsiktigt inom företaget.

System Edström (www.systemedstrom.com/sv) grundades 1958 och är idag ett av de ledande företagen i Europa inom inredning för hantverksbilar. Företaget har ett dotterbolag i Storbritannien, lokala säljare i Frankrike samt distributörer i Tyskland, Polen och Nederländerna. Bland System Edströms referenskunder finns bland andra Vattenfall, Selecta och Schindler.

Business Sweden assisterade System Edström under hela rekryteringsprocessen, först genom att definiera en kandidatprofil och hitta rätt rekryteringskanaler, sedan genom att genomföra både telefonintervjuer och fysiska intervjuer. Resultatet var en shortlist med utvalda kandidater som presenterades för System Edström. Business Sweden var även närvarande vid de sista intervjuerna med slutkandidaterna. 

Rekrytering bidrog till ökad tillväxt

Business Sweden rekryterade två säljare åt System Edström under 2011 och 2012. Båda har fortsatt att arbeta på företaget och har bidragit till ökad tillväxt i Frankrike och även på andra marknader. Under tiden för samarbetet med Business Sweden har System Edströms omsättning ökat med 60 % per år.

"Vi anlitade Business Sweden när vi bestämde oss för att etablera vår verksamhet i Frankrike. De föreslog ett stort antal potentiella distributörer och hjälpte oss också med rekrytering av ny säljpersonal. Så fort vi behöver hjälp på våra exportmarknader så kontaktar vi Business Sweden", säger Ulf Neumann, VD på System Edström AB.