Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

FINANSIELLA LÖSNINGAR FÖR SVENSKA FÖRETAG I AFRIKA

en bild
Swedbanks närvaro i Business Swedens företagslokaler i Johannesburg ger banken möjlighet att förbättra tillgängliga finansieringslösningar för svenska företag i regionen.

Magnus Furuholm, chef för Swedbanks representativa kontor i Johannesburg, om varför beslutet togs att upprätta kontoret; 

“Vi ser att vi kan ge ett utökad värde till våra kunder genom att bistå som regional bankpartner och vara verksamma på plats på den lokala marknaden här i Afrika. Genom vårt breda nätverk i regionen har vi både en omfattande förståelse för marknadsrisker och möjligheter och en nära relation till nyckelaktörer i den lokala affärsvärlden”.
Business Sweden har assisterat Swedbank genom de legala kraven kring upprättandet av ett representativt kontor i Johannesburg. Swedbanks kontor täcker hela den afrikanska marknaden söder om Sahara och faciliterar relationer till lokala banker och organisationer över hela den afrikanska marknaden.

SWEDBANKS REPRESENTATIVA KONTOR I SYDAFRIKA

Genom uppstartsprocessen har Business Sweden hjälpt Swedbank med en etablering som uppfyller de strikta regler som gäller för banker och finansiella institutioner. Gällande det fysiska kontoret, assisterade Business Swedens lokala representanter i Johannesburg Swedbank i att kvickt navigera sig genom de lokala bestämmelserna för att därefter kunna sätta upp ett kontor i ett – bland de svenska dotterbolagen i Sydafrika – välkänt läge.

I samarbete med en lokal advokatbyrå, bistod även Business Sweden med att få det nödvändiga godkännandet som krävdes från Reserve Bank of South Africa. Johannesburg – en bas för svenska företag som exporterar till Afrika söder om Sahara

Johannesburg är finansiell hub för affärer i Afrika söder om Sahara

De flesta stora svenska företagen har dotterbolag i Johannesburg och hanterar deras exporter inom regionen därifrån. Från sitt kontor i Business Swedens lokal, bibehåller Swedbank en nära relation till viktiga banker i länder i södra Afrika, såsom Angola, Nigeria och Zambia.

Det Business Swedens kontor för affärssupport (BSO) har erbjudit har gjort att Swedbank kvickt etablerat sig i Sydafrika. ”Business Sweden har även assisterat Swedbank i andra marknader på kontinenten, såsom Angola, Zambia och Nigeria – hjälpt dem under kontakten med tillsynsmyndigheter som Centralbanken”, kommenterar Ruth Phiri, konsult på Business Sweden.