Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

MTO Säkerhetsträning för att hantera risker och skapa säkerhet i samspelet mellan människa teknik och organisation

en bild
MTO Säkerhets samarbete med Business Sweden har givit marknadsinsikt och nätverk för att främja och marknadsföra deras utbud av säkerhetsträning med fokus på järnvägssektorn i Sydafrika.

MTOs träningstjänster syftar till att skapa ett system för säkerhet och effektiv interaktion i samspelet mellan människor, teknik och organisation, både för hantering av risker och skador men även för att förebygga produktionsstörningar. MTO är verksamma inom flera olika sektorer, varav järnvägssektorn är en. Företaget är baserat i Stockholm och erbjuder kvalificerade tjänster med ett team av erfarna konsulter med expertis inom områden som beteendevetenskap, kognitionsvetenskap, arbets- och organisationspsykologi, informationsteknologi och systemteknik.

Samarbetet med MTO initierades under 2015 när Business Sweden arrangerade en transportdelegation till Sverige för sydafrikanska och svenska transportrelaterade företag. Det var även då sydafrikanska trafikverket (RSR) som reglerar järnvägssäkerheten och MTO etablerade deras första affärsrelation. Senare under samma år organiserade Business Sweden ett affärsforum i förbindelse med den Binationella kommissionen i Stockholm där MTO fick chans till ytterligare diskussioner med fler sydafrikanska nyckelaktörer. Under diskussionen och samverkan med de sydafrikanska intressenterna identifierade MTO potentiella affärsmöjligheter för deras tjänsteutbud, vilket resulterade i ett ökat intresse av att få en djupare förståelse för deras marknadspotential i Sydafrika.

Under 2016 assisterade Business Sweden MTO med ett Business Opportunity Project (BOP) i syfte att öka MTOs marknadsförståelse med fokus på järnvägssektorn, identifiera kunder och partners, stärka affärsdialogen och etablera kontakt med nyckelaktörer inom industrin såsom RSR med flera.

Genom projektet fick MTO en djupare förståelse för marknadspotentialen och lyckades därav nå en affärsuppgörelse med RSR som resulterade i att MTO under juni 2016 höll flertalet säkerhetsträningar i Sydafrika, med potential till en framtida uppföljning. MTO överväger även att etablera en lokal enhet samt identifiera en lokal partner i Sydafrika som kan hjälpa dem att expandera till nästa nivå.

 “Business Sweden assisterade MTO med lokal marknadskännedom och nätverk vilket resulterade i deras första affärsuppgörelse på den sydafrikanska marknaden”, kommenterar Maria Nordström, Konsult, Business Sweden.

 “Det här har varit första gången vi arbetat med Business Sweden och vi är väldigt nöjda med den uppbackning vi fått. Samarbetet har varit mycket givande och värdefullt för oss och vi ser fram emot framtida assistans i att vinna fler affärer”, kommenterar Lena Kecklund, VD, MTO Säkerhet AB.

en bild

Ludvig Hermansson

Manager Southern Africa Johannesburg Manager Southern Africa, Johannesburg
+27 11 300 5600