Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Uthållighet gav utdelning i Indien

en bild
Solvina, en medelstor konsultorganisation specialiserade på energisektorn, är nu redo för den indiska marknaden efter att ha registrerat ett lokalt bolag och anställt medarbetare i Indien.

Solvina är byggt runt ett team med högt specialiserade ingenjörer med stark kompetens inom know-how och tjänster för att förbättra prestanda och tillgänglighet inom energi- och processektorn. Typiska tjänster är bland andra analys av energinät, ö-driftstestning och lösningar för energioptimering. 

Solvina har verkat främst i Norden och i några europeiska länder och ville utforska affärsmöjligheter på andra marknader. Efter några års hårt jobb i Indien, vilket resulterade i ett par pilotstudier, har Solvina idag en lokal partner och tar nästa steg genom att registrera ett lokalt bolag och anställa medarbetare för att fortsätta tillväxten.

- För att etablera sig på en ny marknad långt bort behöver man verkligen lokal support, för att ta sig runt, lära känna marknaden, affärskulturen, språket, och inte minst affärs- och skatteregelverken. Business Sweden har verkligen varit till hjälp och väglett oss i Indien, påskyndat vår inlärning och givit oss kontinuitet, säger Niclas Krantz, vd för Solvina International AB.

Lokalt stöd i alla faser

2011 introducerade Business Sweden Solvina till den indiska marknaden genom en marknadsanalys där centrala intressenter och potentiella lokala partners också identifierades. Under de följande två åren använde Solvina en av Business Swedens anställda som deras representant för att vårda existerande, och utveckla nya, relationer med företag med stor potential i Indien. Solvina använde även Business Swedens kontor för att visa sin lokala närvaro, genom delar av Business Swedens så kallade BSO-erbjudande (Business Support Office). Solvinas medarbetare arbetar nu från Business Swedens kontor i New Delhi.

- Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Solvina under de senaste åren. Solvina har varit väldigt bestämda på att utveckla sig på marknaden från början, men ville inledningsvis inte lägga fulla resurser på plats. Vi förstod det och arbetade tillsammans för att utveckla en lösning där vi erbjöd vår lokala kännedom och närvaro, säger Sandeep Sampla, projektledare på Business Sweden i Indien.

en bild

Anders Wickberg

Trade Commissioner to India New Delhi Trade Commissioner to India, New Delhi
+ 91 (0)11 4606 7108