Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Snigeldesign satsar på Storbritannien

en bild
Efter att ha åtnjutit framgångar och etablerat en marknadsledande position i Skandinavien var Snigeldesign redo att ta sig an nya utmaningar och börja exportera till Storbritannien. För säkerställa rätt etableringsstrategi och öka sannolikheten att lyckas kontaktade Snigeldesign Business Sweden. Efter förarbete tillsammans med Business Sweden har Snigeldesign nu funnit flera lovande partners som kommer att vara avgörande för framtida export till Storbritannien.

Snigeldesign utvecklar och tillverkar högkvalitativa bärsystem och kläder för snabb, säker och bekväm användning för professionella användare.

Snigeldesigns största kundgrupp är i dagsläget offentlig sektor men man vill nu aktivt växa den privata marknaden genom återförsäljare på utvalda marknader. Under 2015 tog Snigeldesign beslutet att öka sin närvaro på den brittiska marknaden genom aktiva och väletablerade återförsäljare.

MARKNADSKUNSKAP OCH KONTAKTER

Samarbetet inleddes med en utvärdering av den brittiska marknaden för att förstå potentialen och förutsättningarna för att lyckas, både mot privat- och offentlig sektor. 

Arbetet resulterade i ökad marknadskunskap för Snigeldesign samt identifiering av potentiella partners, där möten bokades in med de mest lovande kandidaterna på plats i Storbritannien.

PROFESSIONELL PARTNER

Resultatet av projektet blev att Snigeldesign inledde ett samarbete med två av de mest lovande distributörerna som matchade deras kravprofil.

Snigeldesign har redan deltagit på en av de ledande säkerhetsmässorna i Storbritannien med en av sina nya partners och är övertygade att samarbetet kommer att bli mycket lyckat och leda till goda resultat framöver.

- Utan Business Sweden hade vi inte identifierat- och initierat samarbete med våra nya partner i Storbritannien på så kort tid, säger Tomas Hallberg, Snigeldesign.

.

en bild

Erik Seiving

Project Manager Project Manager
+44 20 7258 5154