Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Skandia öppnade Thule Operations Center

Efter en etableringsprocess på rekordtid öppnade Skandia, i samarbete med Business Sweden, Thule Operations Center i Vilnius. Nu fortsätter samarbetet i expansionen av centret.

Skandia är en av Sveriges största oberoende kundägda bank- och försäkringskoncerner. Med 2,5 miljoner kunder i Sverige, Norge och Danmark, förvaltar företaget en portfölj av 460 miljarder tillgångar och sysselsätter 2,500 personer. En av de viktigaste trenderna på försäkringsmarknaden just nu är insatser för att optimera kostnader i alla delar av verksamheten.

För att upprätthålla konkurrensfördelar på den nordiska marknaden fattade Skandia beslutet att inrätta ett operationscenter i Vilnius, Litauen, vilket väntas bidra till processoptimering samt minskade kostnader för administrativa områden. Efter att ha analyserat tio olika platser i Central- och Östeuropa valdes Vilnius på grund av tillgången på utbildad arbetskraft, närheten till Sverige och potentialen för kostnadsbesparingar.


Business Sweden bidrar till en smidig etableringsprocess

Business Sweden valdes som oberoende rådgivare för evalueringen av projektet och senare som partner i etableringsprocessen, vilket bidrog till ett snabbt och smidigt händelseförlopp.
– Business Sweden har varit en viktig partner genom hela processen, från början till slut, och kommer att vara en partner för en lång tid. Vi har nått vår målsättning med projektet tack vare stödet från Business Sweden. Samarbetet med Business Sweden har varit exemplariskt och deras flexibilitet har varit en direkt framgångsfaktor för oss, säger Tommy Fagerlund, VD för Thule Operations Center i Vilnius.

Business Sweden bistod Skandia med att förankra stöd för investeringar i den litauiska regeringen samt att arrangera ett möte med Litauens premiärminister. Närheten till klienten och en lukrativ dialog hjälpte Business Sweden att förstå vilken typen av människor som skulle komma att passa in på det nya operationscentret. Denna kunskap var avgörande för de gemensamma ansträngningarna att anställa 70 experter på mindre än tre månader samt att strukturera ett språkträningsprogram på svenska för de nyanställda.

Skandia och Business Sweden har inlett ytterligare samarbete för expansionen av operationscentret i Vilnius.